Warren Buffett en gezondheid (Tom Lassing) - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Warren Buffett en gezondheid (Tom Lassing)

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Voeding ·
Volgens Warren Buffett is er niets mis met het drinken van veel Coca cola en het eten van veel hamburgers. Hij doet het al bijna zijn hele leven en kijk eens hoe gezond hij nog op zijn 86e is.
Ja, dat klopt... Warren Buffett is ondanks zijn ongezonde levenswijze nog altijd gezond op zijn 86e.
Anderen leven ogenschijnlijk gezonder en krijgen te maken met Alzheimer, hartproblemen of kanker. Of ze worden vreselijk dik van het vet en de suiker.
Buffett niet.
En dat is voor hem een heel mooie zaak, maar het houdt niet in dat zijn voeding gezond is.
Warren Buffett heeft het geluk van een vrij stressloos leven en een rijke jeugd. Natuurlijk was er wel eens wat spanning in zijn leven, maar de man heeft nooit geklaagd over zijn lot. En waarom zou hij ook.
In zijn familie is het daarbij gangbaar dat ze heel oud worden. Hij heeft dus de juiste genen meegekregen en door zijn mooie leven heeft hij deze genen ook goed kunnen onderhouden.
Zo gelukkig is niet iedereen.
Je kan dus eigenlijk zeggen: "Ondanks dat Warren Buffett zo ongezond eet en drinkt, is hij nog gezond gebleven". Maar wat je niet kan doen, is zeggen "Dankzij Coca Cola en hamburger is hij nu nog gezond".
Helaas begrijpt hij zelf niet hoe gelukkig zijn persoonlijke omstandigheid is en is geweest. Hij was de zoon van een relatief rijke Amerikaan. Daar waar zijn leeftijdsgenoten in zijn kinderjaren honger geleden hebben, had hij altijd te eten. Zijn moeder had ook goed te eten toen ze zwanger van hem was. Ook dat heeft allemaal geholpen om hem qua gezondheid zo sterk te maken als dat hij nu op zijn 86e nog is.

Jammer is het dat Buffett nu zichzelf als uithangbord gebruikt voor de promotie van slechte voeding. Coca Cola en hamburgers zijn ongezond in alle opzichten. Helaas gaat dat verloren in de boodschap van Buffett. Hij wil meer geld verdienen en als dat via verkeerde voorlichting moet, dan moet het maar. Geld verdienen is zijn business. Je eigen gezondheid, dat is je eigen probleem.
In de kern heeft hij gelijk. Maar als beroemde wereldburger verzaakt hij hier zijn verantwoordelijkheid als we het menselijk bekijken.


Terug naar de inhoud