De warenautorieit leerde deze week veel (Tom Lassing) - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

De warenautorieit leerde deze week veel (Tom Lassing)

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Voeding ·
Het zal deze week geen pretje zijn geweest binnen de top van de warenautoriteit (NVWA) in Nederland.
Men kwam namelijk met een snoeiharde eis naar de vegetarische slager toe en kwam vervolgens onder een enorme hausse aan boze reacties te liggen. Reacties die er niet om logen, omdat deze autoriteit viel over de naamgeving van gezonde en legale producten, terwijl ze de laatste jaren heel wat schandalen die de veiligheid van mensen in gevaar bracht erg laat ontdekten of erg laat openbaar maakten.

Als je dan wel een vegetarische slager aanvalt op het verkeerd spellen of benoemen van gezonde producten, dan leg je als autoriteit je prioriteiten overduidelijk verkeerd.
Dat signaal werd bij de NVWA luid en duidelijk ontvangen.

Men heeft nu ook verhelderd wat het exacte probleem met de vegetarische slager was.
Op de website van de slager noemde hij zijn producten niet bij de zelfgekozen namen, maar noemde hij het boterhamworst, filet americain, kipspiesjes, beefreepjes, en kip-shoarma terwijl het zijn vegetarische producten betrof. Op zijn website moet hij ook gewoon zijn eigen namen voor de producten gebruiken, dan is het prima.

Ook weer opgehelderd. Dan kan de voedselauitoriteit nu weer het échte werk oppakken? Immers, wat deden ze op de website van de vegetarische slager? Hebben ze geen vergiftigd voedsel meer dat ze kunnen ontdekken? Zijn alle serieuze fraudes verdwenen?


Terug naar de inhoud