Nederland zuivelland - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Nederland zuivelland

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Ziekte ·
Tags: zuivelmelkonderzoek
De gezondheid van zuivel ter sprake brengen is in Nederland 'not done'.
De zuivelsector is hier heel sterk en Nederlanders worden al vanaf hun geboorte voorgehouden dat zuivel gezond is.
Helaas, dat is pertinent niet zo.

Koemelk is goed voor maar één doelgroep, namelijk kalveren.
Net zoals moedermelk enorm goed is voor baby's.
U bent geen kalf, dus koemelk is niet ideaal voor u.
Hoe weten we dat?
We  kunnen het zien vanuit de ingrediënten die in moedermelk en koemelk zitten. Calcium bijvoorbeeld zit enorm veel in koemelk, maar bijna niet in moedermelk.
Dat is ongetwijfeld geen toeval dat dit vanuit de natuur spontaan zo ontstaan is.
Doe daarbij het feit dat er steeds meer sporen van pesticiden, hormonen en andere chemicaliën in koemelk zitten.
Vergeet ook niet dat pasteurisatie helemaal niet goed is. Het doodt niet alleen de schadelijke bacterieën, maar ook bijna alles wat nog wel goed is. Moedermelk koken we toch ook niet? Door pasteurisatie worden de verkeerde onderdelen in de melk juist opgebroken waardoor het nog makkelijker opgenomen kan worden door het lichaam. Precies zoals we het dus niet willen. Dat was indertijd al bekend, maar Pasteur had de betere lobby campagne en aldus werd pasteurisatie de standaard.
Pasteurisatie is daarbij vooral gekozen omdat het indertijd de meest overtuigende manier was om de vuiligheid van de samenleving uit de melk te houden. Dat was het voornaamste argument voor pasteurisatie. Over de nadelen hebben ze het bijna niet gehad.
Maar terug naar calcium... We hebben helemaal niet zoveel calcium vanuit zuivel nodig! We worden voorgelogen door de zuivelindustrie. Melk drinken voor de calcium is onzin.
Melk en zuivel producten creëert juist hartfalen en obesitas. Er zit namelijk veel te veel proteïne in zuivel. Dat is weer ongezond voor ons. Het voorkomt overigens ook dat u uw lichaam de calcium kan opnemen... u leest het goed. Uiteindelijk is het zo dat al die calcium in melk door de ook aanwezige proteïnes niet wordt opgenomen door ons lichaam.
Calcium  zit in de grond en krijgt u binnen door eerlijk voedsel te eten. Eerlijk voedsel is dus voedsel dat daadwerkelijk op de volle grond is geteeld.
Een advies aan u als u zich niet zo goed voelt... maar nog wel goed  genoeg om niet naar een arts te willen. Probeer eens zonder zuivel te gaan leven. Doe dat eens een paar weken. Kijk eens hoe u zich dan voelt.
Uw kind zo druk... Soms is de oplossing zo simpel, dat we het bijna niet willen geloven.
OK, geloof mij niet op mijn woord, maar geloof dan een arts die er voor gestudeerd heeft en er onderzoek naar deed.


Terug naar de inhoud