Denk nog even na over wijn uit Californië - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Denk nog even na over wijn uit Californië

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: monsantobayerglysofaat
Tests hebben uitgewezen dat wijn uit Californië in ALLE gevallen glyfosaat bevat. Het is gif dat Monsanto aan de man bracht in de VS. Het zit namelijk in het populaire RoundUp dat nog altijd massaal gebruikt wordt om onkruid te bestrijden.
Het vervelende van het spul is dat het ook in de eindproducten terecht komt en daarna in de dieren en mensen die deze producten eten of drinken.
Roundup en andere producten die glyfosaat bevatten worden verantwoordelijk gehouden voor de extreme insecten en bijensterfte die we de laatste jaren zien.
Monsanto en Bayer (Monsanto is ondertussen overgenomen door Bayer) weigeren dit feit te erkennen en blijven het product vermarkten en er gigantisch veel geld mee verdienen. Ondertussen blijven ze boeren en consumenten vertellen dat het product niet schadelijk is terwijl onafhankelijk onderzoek toch echt heel andere utikomsten laat zien.
Het spul is nu dus in alle wijnen uit Californië terechtgekomen. Ook van wijnhuizen die zeggen dat ze RoundUp niet gebruiken.
Het is nu dus blijkbaar al zo veel in de natuur aanwezig dat je ook als biologische kweker niet kan voorkomen dat je producten besmet raken.
Het is onderzocht in wijnen, maar hoe zit het met noten, sinaasappels etc die we ook massaal uit Californië importeren? Het lijkt bijna onmogelijk dat het daar niet in zou zitten.
Hoe zit het in andere delen van de VS en in andere werelddelen? Koffie bijvoorbeeld wordt zwaar bespoten. Banenen ook. In feite weten we niet eens wat de boeren allemaal over hun producten spuiten. Waar wordt er nog echt onderzoek gedaan naar voedselveiligheid?
We lezen toch overal dat er geen geld meer is voor controles?
Moeten we het aan de fabrikanten en boeren over laten? Kunnen we die vertrouwen als het om voedselveiligheid gaat?Terug naar de inhoud