09/2014 - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Maak uw eigen pindakaas

Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: pindakaasvetnoten
Pindakaas is prachtig en gezond... Alleen hebben de grote fabrikanten er fructose in gedaan omdat mensen dan de pindakaas lekkerder schijnen te vinden. Lekkerder, maar ongezonder. Dat laatste zeggen de fabrikanten u echter niet. Ook zitten er verdere toevoegingen in die de pindakaas langer houdbaar maken, en dus minder gezond.
U kan echter zelf pindakaas maken!
Het is belachelijk simpel en als u het eenmaal een keer gemaakt heeft, dan kunt u zelf bepalen wat u lekkerder vindt. Uw eigen pindakaas, of de pindakaas van grote multinationals die er rommel aan toevoegen.
  
Hoe maakt u pindakaas:
- Een kilo ongepelde pinda's
- 2 eetlepels olie, zoals bijvoorbeeld extra virgin olijf olie, of gesmolten cocosnoot olie, of eventueel zelfs noten olie
- Naar smaak wat zeezout toevoegen
Pel alle pinda's.
Zet een grote soeppan op het vuur en breng het water er in aan de kook. Kook vervolgens alle pinda's 1 minuut.
(U kan ook gepelde pinda's kopen. Kijk of vraag na of deze pinda's misschien ook al kort gekookt (geblancheerd) zijn.)
Zet de oven op 180 graden Celsius en bak de pinda's. Dit kan tussen de 40 en 60 minuten duren.
De pinda's moeten bruin worden en mogen niet verbranden!
Neem ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Het is belangrijk dat nu alle velletjes van de pinda's afgehaald worden of zijn.
Daarna gaan de schoongemaakte pinda's in een blender keukenmachine waar je de pinda's een minuutje lang maalt. (Dit geeft veel herrie, dus zorg voor gehoorbescherming)
Na die minuut maling ga je het zout en de olie toevoegen terwijl je blijft mixen/malen.
Het wordt nu een bekend aandoende samenstelling. Je kan zelf bepalen hoe fijn je de pindakaas uiteindelijk wilt hebben.
Proef nu even of er genoeg zout en olie in zit.
Als het goed qua smaak is, dan kan je e.e.a. in potten doen. Ik raad wel aan het luchtdicht te maken en te bewaren in de koelkast. Je hebt immers niet al die rommel erbij gedaan die de fabrikanten erbij doen waarmee ze hun pindakaas enorm lang houdbaar houden.
PS: U kunt er ook, voor een persoonlijke touch, wat chocolade aan toevoegen. Dat is ook zoet en een beter alternatief dan fructose of kristalsuiker


De waarheid over ons eten

Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: etensuikerfructoseverslaving
In de trailer van de film hieronder zult u gegevens aantreffen die uw idee over ons voedsel omver zullen werpen. Alles wat u dacht te weten over de gezondheid van het eten dat u koopt in de supermarkt komt onder  vuur te liggen. Deze film zou verplicht kost voor jonge ouders moeten worden.
Suiker en fructose zou net als alcohol en drugs moeten worden gereguleerd. We kunnen de voedselindustrie niet langer onze gezondheid toevertrouwen. Ze zijn ons vertrouwen niet waard gebleken.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/aCUbvOwwfWM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Koop hier de gehele film op DVD: Fed Up


Eerlijk voedsel en afvallen

Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: afvallenvoedseletenvezels
Twee onderwerpen die me aan het hart liggen. Niet omdat ik te zwaar ben en niet goed zou eten. Integendeel. Juist omdat ik goed van gewicht ben en gezond eet.
We zijn verwend geraakt dat we alles qua eten  kunnen kopen. Het is ook allemaal lang houdbaar. Hoewel dat zeker makkelijk is en voordelen biedt, is het vaak ook mogelijk geworden door in feite slechte toevoegingen, of slechte wegnemingen.
  
In voedsel worden bijvoorbeeld de vezels verwijdert, zodat het  vervolgens langer houdbaar is. Echter is het daardoor om twee redenen ook ongezonder geworden.
Vezels zijn immers heel belangrijk voor de goede spijsvertering en vezels geven je hersenen tijdig het signaal dat je genoeg gegeten hebt.
Haal je ze dus weg, dan eet je snel teveel envervolgens kan je lichaam het niet goed verwerken.
Daarbij zitten en in de lang houdbare producten veel toevoegingen die ronduit ongezond zijn.
Het zou goed zijn als we weer wat meer terug zouden grijpen naar zelf maken, zelf verbouwen, zelf samenstellen.
Dat  kost meer moeite en meer tijd. Je krijgt er gezondheid voor terug...  Zeg het maar, wil je meer tijd en je beroerd voelen, of altijd wat te doen hebben en je perfect voelen.
Ik ben er wel uit. Ik ben altijd wat aan het doen... Maar dat komt, door mijn keuzes is er ook altijd wat te doen. Dat kan je een last noemen, maar je kan het ook een prachtige hobby noemen. Ik heb nu eenmaal veel prachtige hobby's.
Kijkt u hier naar mijn afslank/afvallen methode. Ze is gratis en ze werkt extreem goed. www.afslankenonline.com
Ik heb ook wat informatie geschreven over zoals wat andere onderwerpen. U leest ze hier: www.gezondheidstart.nl
Ik schreef recent ook een artikel over zelf pindakaas maken. Dat is ook echt heel makkelijk te doen en veel gezonder dan de pindakaas die u koopt.


Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu