07/2013 - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Een maandje Amerika

Gepubliceerd door in Ziekte ·
Een vriend van mijn zoon is voor een maand naar Amerika. Hij verblijft  daar bij een Amerikaanse familie en is daar voor een maand onderdeel van  het gezin.
Zoals alle jongens is hij qua eten niet zo gesteld op groente en is de Mac zijn favoriete restaurant...
Althans, dat was het tot voor kort.
Hij is nu drie weken weg en hij is volgens mij genezen.
's  Morgens beginnen ze met pancakes en bacon. In de middag is het cerials  en 's avonds is het steevast een snelle hap en/of vlees van de BBQ.
Groenten  kennen ze niet. Alles is processed food, alles is verpakt, verwerkt en  zo veranderd dat je niet kan zien wat er in feite in zit of waar het van  is gemaakt.
Dat de familie waar hij verblijft dan ook te zwaar van gewicht is, is geen verrassing.
Ze eten gif en dat zie je aan hoe hun lichamen reageren. Ze zijn gewoon vet.
Ik  ben benieuwd hoe deze jongen na een maand aankijkt tegen de groenten  die zijn moeder hem voorzet. Via Skype en Facebook werd al duidelijk dat  hij snakt naar eerlijk voedsel. Hopelijk leert hem deze maand hoe  belangrijk goed eten is. Soms kan een shocktherapie heel goed werken.


Ons voedsel is vergif

Gepubliceerd door in Ziekte ·
Tom, naar aanleiding van je reactie op de speech van Peter Attia in TED het volgende:
Het is 100% correct, de voedsel mafia is verantwoordelijk voor de te dikke mensen en veel welvaartsziekten.
De  schijf van 5 is maar ten dele waar. Eigenlijk moeten er 10 of 20  schijven zijn van 5. Kinderen hebben hele andere behoeften dan  volwassenen en je dient je eetpatroon zo elke 10 jaar tegen het licht te  houden en bevestigen of dat nog past bij je levenstijl. Ik denk dat je  zo ongeveer 5 voedingspatronen nodig hebt voor de jeugd tot een jaar of  21 en dan nog 15 tot bejaard. Oftwel eigenlijk is de voedingsschijf  persoonlijk. Meest kwalijke is melk, voor de jeugd goed daarna met mate  gebruiken want het dient dan bijna nergens meer voor.
Wil je gezond  eten? mijdt dan alle potjes, zakjes en kant & klaar maaltijden.  Allemaal vol met zout, afvalproducten en gemodificeerd materiaal. Eet  slechts mondjesmaat vlees en kruid het zelf en bak het in weinig en  alleen plantaardig vet. Kortom in grote lijnen precies wat onze ouders  deden/doen.


Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu