02/2013 - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nog weer een fraude in de voedingssector

Gepubliceerd door in Voeding ·
De paardenvleesfraude is nog maar net uitgekomen en alweer het volgende schandaal is boven water gekomen. In Duitsland is bekend geworden dat heel veel scharreleieren dat helemaal niet zijn. De controle op het aantal kippen per vierkante meter is jarenlang achterwege gebleven en zoals zo vaak zagen boeren hun buren-collega's te veel kippen per vierkante meter houden en als de buren het doen, dan mag ik het ook.
Kortom, bijna iedereen ging teveel kippen houden en geen haan die er naar kraaide.
Tot er natuurlijk een moment komt dat de andere industrie partij (legbatterijensector) tot de conclusie komt dat er bij de scharrelkip boerderijen net zoveel kippen per vierkante meter lopen als dat er in de legbatterijen zitten.
Natuurlijk gaat er dan op een gegeven moment wel iemand aan de bel hangen want voor scharreleieren krijg je meer geld.


Bayer en de bijen

Gepubliceerd door in Ziekte ·
Chemieconcern Bayer heeft in haar productenpalet een gif (neonics) zitten dat naar de mening van enkele wetenschappers een directe link geeft naar de massale bijensterfte die we de laatste jaren al meemaken.
Bijen zijn enorm belangrijk voor onze voedselproductie. De hoeveelheid voedsel die we wereldwijd produceren zou niet mogelijk zijn zonder bijen.
Het zou dus extreem belangrijk moeten zijn om er achter te komen of dat gif daadwerkelijk de veroorzaker van de bijensterfte is. Sterker nog, nu daar al aanwijzingen voor zijn, zou je verwachten dat uit voorzorg Bayer het product uit de handel zou nemen...
Neen dus.
Op de aandeelhoudersvergadering is door de grote aandeelhouders besloten dat Bayer het gif gewoon moet blijven produceren.
In vier Europese landen is het gif al verboden. In die landen, waaronder Duitsland overigens, neemt de bijenstand nu weer toe.
Nederland en België laten het gif van Bayer nog altijd toe. Blijkbaar doet het onze politici weinig. Dit is nu echter wel zo'n onderwerp waar je wel aandacht voor zou moeten hebben.


Impact nieuwe voedsel en medicijnen wetgeving

Gepubliceerd door in Ziekte ·
Wat heeft de nieuwe wetgeving rondom alternatieve geneeskunde, kruiden, supplementen etc. voor gevolgen voor websites, verkopers van supplementen en journalisten die over deze onderwerpen schrijven.
U ziet hieronder een video daarover. Het is nogal een zit, maar ik raad het van harte aan als u iets doet in kruiden en supplementen.


Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu