08/2013 - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Duurzaam en gezond

Gepubliceerd door in Ziekte ·
We zijn het er eigenlijk allemaal wel over eens dat het beter voor ons  allen is als we minder olie en benzine verstoken. Nu kunnen we zelf  minder gaan reizen, maar zullen we eerst eens kijken naar manieren om  minder olie te verstoken terwijl we er in feite beter van worden?
Dat is immers veel leuker.
Wat we ons bijna nooit realiseren, is dat ons voedsel nogal wat afstanden aflegt.
We eten appels uit Frankrijk, terwijl 'onze' appels vanuit de Betuwe naar Duitsland gaan.
We  eten buiten het seizoen bepaalde groentes, die daarvoor letterlijk van  de andere kant van de wereld moeten komen, of ergens in Europa in een  warmgestookte kas tot groei komen. Met een kleine aanpassing van onze  gewoontes kunnen we heel wat vervoerkilometers besparen.
Als we nu  veel meer zelf voedsel gaan verbouwen, of bewuster lokaal geteeld  voedsel kopen, dan is dat ook nog eens beter voor de gezondheid, want  eigen gekweekte groenten en fruit zijn bij goed beheer veel gezonder, en  het is goedkoper. Daarbij weet ik uit eigen ervaring dat het lekkerder  is en had ik al verteld dat het gezonder is?
Dat laatste is heel  grappig en opmerkelijk. Juist door niet met gif te werken moet de plant  zelf meer afweermechanismes ontwikkelen. De schil van onbespoten  vruchten is daarom goed voor onze gezondheid omdat het ons lichaam ook  helpt het afweermechanisme te versterken.
Zelf hebben we deze week in  het gezin voor het eerst van onze gedroogde munt thee getrokken. Dat  was een groot succes, dus nu zijn we er al uit dat we volgend jaar op  veel grotere schaal verschillende soorten planten voor thee gaan  verbouwen. Nu we het droogproces onder de knie hebben, kunnen we het  namelijk groter inzetten. Ook hebben we afgelopen week voor het eerst  dit seizoen een eigen tomaat kunnen eten. De tomaten waren lastig dit  jaar en ze zijn vrij laat. Ondertussen komen we om in de komkommers,  sperziebonen, rode bieten en aardappelen.
Het leuke is, we hebben een  mooie hobby, we zijn nu flink aan het besparen op boodschapkosten en  het is lekkerder en gezonder. Vooral de thee was een enorme verrassing.  Dat was nieuw voor ons het het is niet te geloven hoe lekker het is. (We  hadden al eerder thee van verse bladeren getrokken, hetgeen prima kan  in het groeiseizoen, maar je wilt straks ook thee in de winter kunnen  drinken.)


Chemtrails, of speelt er iets anders

Gepubliceerd door in Ziekte ·
De complottheoristen rondom Chemtrails denken dat vliegtuigen doelbewust  gif strooien om mensen ziek te maken en het klimaat te veranderen. Dat  laatste is vooral in Rusland vroeger gedaan. Door bepaalde stoffen over  wolken heen te strooien kon je ze leeg laten lopen, zodat die wolken  verdwenen en verderop geen regen meer konden geven. Leuk voor de 1980  Olympische Spelen, die indertijd droog konden verlopen, maar toen een  drie jaar geleden de droogte toesloeg in Rusland bleek men niet in staat  het omgekeerde te bewerkstelligen, namelijk regen te creëren daar waar  het te droog was.
Het feit dat mensen en vooral kinderen steeds meer  allergieën en aandoeningen hebben wordt door sommige 'believers'  toegeschreven aan chemtrails.
Ik begrijp dat niet.
Voor dat soort problemen zijn namelijk geen chemtrails nodig.
Ons  voedsel is steeds leger geworden. Smaak is er alleen nog maar omdat er  via genetische manipulatie of chemische toevoeding een smaak aan gegeven  wordt. De houdbaarheid is er vooral omdat er zowel genetisch  gemanipuleerd is alsmede ook chemische stoffen worden toegevoegd die de  houdbaarheid verbeteren. De groei is door manipulatie en kunstmest  verrijkt met chemicaliën. Kortom, fruit en groente groeit snel door  genetische manipulatie, maar ook door kunstmest toevoegingen die los in  sommige gevallen als giftig te boek staan, maar weer wel in kunstmest  verwerkt mogen worden.
We hebben echt geen chemtrails nodig om ziek en zwak te worden!
Dat doen we onszelf zo al aan.
Het  punt is, de wereld kan zichzelf eigenlijk al niet meer gezond voeden.  Zouden we groenten 'netjes' verbouwen, dan halen we op dit moment met de  huidige methodes niet genoeg productie en dan is er dus niet genoeg  voedsel en wat er is, is te duur.
Dus gezond voedsel produceren zou  inhouden dat er in armere landen en armere streken mensen van honger  gaan sterven omdat voedsel te duur zou worden.
De oplossing daartegen  is dus veel, maar slecht voedsel tegen lage prijzen. Iedereen blij,  maar we worden er wel allemaal op de lange termijn ziek van.
Niet zo  snel dat het opvalt, maar generatie na generatie merkt nu een toename  van welvaartziektes, allergieën, fobieën, en geestesziektes.
In  iedere cel van uw lichaam zitten op dit moment al tientallen  verschillende resten van chemisch gif die bijna allemaal onnatuurlijk  van oorsprong zijn. Dat gif hoopt zich met iedere generatie verder op.  Ons lichaam is niet in staat deze gifresten zelf uit de cellen te  krijgen. De wetenschap is er nog niet op gericht daar een oplossing voor  te vinden. Dat probleem van onze vergifiting is niet acuut genoeg. We  kunnen het nu nog makkelijk ontkennen. We 'zien' het echt allemaal wel,  maar we ontkennen het ook allemaal. En dat blijken we heel goed te  kunnen.
Chemtrails? Ik denk persoonlijk dat we reëlere en acutere problemen dichter bij aarde hebben.


Het argument tegen GMO zaden

Gepubliceerd door in Ziekte ·
Wilt u weten hoe de tegenstanders over Frankenstein zaden denken? Ik heb  er een prachtige en heldere video over gevonden. Kijkt u hier.


Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu