Voeding - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De warenautorieit leerde deze week veel (Tom Lassing)

Gepubliceerd door in Voeding ·
Het zal deze week geen pretje zijn geweest binnen de top van de warenautoriteit (NVWA) in Nederland.
Men kwam namelijk met een snoeiharde eis naar de vegetarische slager toe en kwam vervolgens onder een enorme hausse aan boze reacties te liggen. Reacties die er niet om logen, omdat deze autoriteit viel over de naamgeving van gezonde en legale producten, terwijl ze de laatste jaren heel wat schandalen die de veiligheid van mensen in gevaar bracht erg laat ontdekten of erg laat openbaar maakten.
Als je dan wel een vegetarische slager aanvalt op het verkeerd spellen of benoemen van gezonde producten, dan leg je als autoriteit je prioriteiten overduidelijk verkeerd.
Dat signaal werd bij de NVWA luid en duidelijk ontvangen.
Men heeft nu ook verhelderd wat het exacte probleem met de vegetarische slager was.
Op de website van de slager noemde hij zijn producten niet bij de zelfgekozen namen, maar noemde hij het boterhamworst, filet americain, kipspiesjes, beefreepjes, en kip-shoarma terwijl het zijn vegetarische producten betrof. Op zijn website moet hij ook gewoon zijn eigen namen voor de producten gebruiken, dan is het prima.

Ook weer opgehelderd. Dan kan de voedselauitoriteit nu weer het échte werk oppakken? Immers, wat deden ze op de website van de vegetarische slager? Hebben ze geen vergiftigd voedsel meer dat ze kunnen ontdekken? Zijn alle serieuze fraudes verdwenen?


Het eieren schandaal

Gepubliceerd door in Voeding ·
Begin augustus 2017 werd bekend dat Nederlandse pluimveebedrijven massaal een verboden middel hadden ingezet tegen bloedluis.
Bij één bedrijf was er zelfs sprake van 'gevaar voor de volkgezondheid' omdat de hoeveelheid van het gif in de eieren een voor mensen gevaarlijk niveau had bereikt.

Pluimvee bedrijven zijn mooi klaar met de fraude met fipronil. Dit goedje zat in een bedrijfingsmiddel tegen bloedluis. De leverancier is er verantwoordelijk voor, maar die had het weer bij een ander ingekocht (een Belgische leverancier) en zo wordt de verantwoordelijkheid van wat er gebruikt wordt in de voedselketen steeds weer elders gelegd.
Heel de keten is een ondoorzichtig web van leveranciers en producenten die hun producten mengen, herverpakken en doorschuiven.

Die ondoorzichtigheid moet dringend wat aan gebeuren. Het tast ons gevoel van veiligheid aan.
Ook is overduidelijk dat toezicht, onafhankelijk toezicht, keihard nodig is. De overheid heeft hier een belangrijke rol, want voedselveiligheid kan niet aan de sector overgelaten worden. Als producenten moeten kiezen tussen hun eigen overleven en de voedselveiligheid kiezen ze eigenlijk altijd voor hun eigen financiële overleven. Het blijkt keer op keer.

Woordvoerders voor de pluimveesector hinken tussen het feit dat de bloedluis bestreden moet worden en dat is nu eenmaal met gif, en het feit dat producenten door de lage prijzen voor eieren gedwongen worden om extreem veel kippen op een kleine ruimte te houden. Het is deze kipdichtheid waardoor de bloedluis steeds zo hard toe kan slaan.
Mogelijk gaan er nu bedrijven door dit schandaal failliet... Dat is vreselijk voor die ondernemers, maar met minder aanbod gaan de prijzen misschien wel omhoog.

Ik heb eieren van eigen kippen, zeker deze week ben ik daar extra blij mee.
Daarover gesproken... Het kost wat werk, dus neem geen kippen als je de tijd er niet voor (over) hebt, maar de eieren zijn veel lekkerder en het is ook heel leuk. Ik heb er geen haan bij. Hanen maken de nodige herrie en zeker als je in een woonwijk woont, is dat geen goed idee. Een koppel kippen kan echter ook in een kleinere tuin.
Jarenlang heb ik het niet aangedurft om kippen te nemen. Heel jammer, want 'eng' is het niet. Het zijn gewoon heel leuke beesten.


Hoe hou je voedselproductie veilig

Gepubliceerd door in Voeding ·
Er zijn in de kern in de wereld twee methodes in gebruik.
De Europese manier, waarbij je heel de keten schoon probeert te houden en dus al op de boerderij aangetoond moet worden dat 'schoon' wordt gewerkt. Nadeel is dat het duurder is en dat gebleken is dat het toezicht op heel de keten belangrijk is en helaas vaak te wensen over laat omdat er keer op keer bezuinigd wordt na ingrijpen van een belangen- of lobbygroep. De keten zelf is namelijk geen voorstander van deze methode.
Er is ook de Amerikaanse manier. Die laat de keten ongemoeid, maar desinfecteert het eindproduct. Vlees bijvoorbeeld gaat een chloorbad in, of wordt behandeld met chemicaliën zoals perazijnzuur.
Het voordeel is dat het veel goedkoper is omdat je de keten ongemoeid laat. Het nadeel is, dat gebleken is dat de keten niet vertrouwd kan worden op schoon werken, maar ook dat de chemicaliën giftig zijn EN mede door de toenemende vuiligheid niet altijd even effectief werken.
Met de goedkopere Amerikaanse manier ben je dus hoe dan ook vergif aan het produceren.
Europa zou dus 'haar' manier moeten koesteren.
TTIP is een grote bedreiging, maar de lobby is sterk om richting de Amerikaanse manier te gaan. Europese boeren hebben op de wereldmarkt last van al die regulering op hun bedrijf. Hun producten worden er duur van. De klant, in de vorm van de internationale supermarktketens, hebben geen interesse in veilig en gezond voedsel. Het aangeboden product moet goedkoop zijn en moet nét door de keuring komen. Zolang dat het geval is, wil de supermarktketen het wel kopen.
Veilig voedsel, voedzaam voedsel, je kan het er niet aan afzien, dus men wil het niet als de prijs hoger is.
De oplossing is in mijn ogen simpel en toch moeilijk.
Je moet de klanten opvoeden en je moet veel duidelijk op de verpakking aangeven waar het product vandaan komt en hoe het behandeld is.
Supermarkten geven de boeren die ruimte niet. Die ruimte moet dus door de politiek gegeven worden door de supermarkten regels op te leggen.
De huidige trend is helaas dat de politiek juist minder regels wil, omdat ze door de lobby van zowel boeren als supermarkten omgekocht worden om hun markt vrij te geven.
Dat is geen goede zaak voor de gezondheid van de consumenten.
Je moet in feite de boeren zelfs tegen zichzelf beschermen en dat kan alleen als je ze helpt in hun strijd tegen de supermarktketens. De opvoeding van consumenten zou ook een goede zaak zijn. Als die ook eens wat meer zouden eisen van de supermarktketens zou dat een goede zaak zijn.
Morgen een vervolg artikel over de gevolgen van ons steeds verder vergiftigd rakende voedsel.


Warren Buffett en gezondheid (Tom Lassing)

Gepubliceerd door in Voeding ·
Volgens Warren Buffett is er niets mis met het drinken van veel Coca cola en het eten van veel hamburgers. Hij doet het al bijna zijn hele leven en kijk eens hoe gezond hij nog op zijn 86e is.
Ja, dat klopt... Warren Buffett is ondanks zijn ongezonde levenswijze nog altijd gezond op zijn 86e.
Anderen leven ogenschijnlijk gezonder en krijgen te maken met Alzheimer, hartproblemen of kanker. Of ze worden vreselijk dik van het vet en de suiker.
Buffett niet.
En dat is voor hem een heel mooie zaak, maar het houdt niet in dat zijn voeding gezond is.
Warren Buffett heeft het geluk van een vrij stressloos leven en een rijke jeugd. Natuurlijk was er wel eens wat spanning in zijn leven, maar de man heeft nooit geklaagd over zijn lot. En waarom zou hij ook.
In zijn familie is het daarbij gangbaar dat ze heel oud worden. Hij heeft dus de juiste genen meegekregen en door zijn mooie leven heeft hij deze genen ook goed kunnen onderhouden.
Zo gelukkig is niet iedereen.
Je kan dus eigenlijk zeggen: "Ondanks dat Warren Buffett zo ongezond eet en drinkt, is hij nog gezond gebleven". Maar wat je niet kan doen, is zeggen "Dankzij Coca Cola en hamburger is hij nu nog gezond".
Helaas begrijpt hij zelf niet hoe gelukkig zijn persoonlijke omstandigheid is en is geweest. Hij was de zoon van een relatief rijke Amerikaan. Daar waar zijn leeftijdsgenoten in zijn kinderjaren honger geleden hebben, had hij altijd te eten. Zijn moeder had ook goed te eten toen ze zwanger van hem was. Ook dat heeft allemaal geholpen om hem qua gezondheid zo sterk te maken als dat hij nu op zijn 86e nog is.

Jammer is het dat Buffett nu zichzelf als uithangbord gebruikt voor de promotie van slechte voeding. Coca Cola en hamburgers zijn ongezond in alle opzichten. Helaas gaat dat verloren in de boodschap van Buffett. Hij wil meer geld verdienen en als dat via verkeerde voorlichting moet, dan moet het maar. Geld verdienen is zijn business. Je eigen gezondheid, dat is je eigen probleem.
In de kern heeft hij gelijk. Maar als beroemde wereldburger verzaakt hij hier zijn verantwoordelijkheid als we het menselijk bekijken.


Supplementen

Gepubliceerd door in Voeding ·
Supplementen
Opvallend is dat artsen keer op keer tegen supplementen zeggen te zijn, maar ondertussen wordt er jodium in ons brood toegevoegd omdat de overheid op aangeven van de medische wereld (big pharma)  van mening is dat we zonder die supplementtoevoeging te weinig jodium zouden binnenkrijgen. Dat terwijl we genoeg jodium zouden binnenkrijgen als we gezond eten. (bijvoorbeeld dagelijks enkele noten eten) Blijkbaar kunnen we niet vertrouwd worden goed te eten als het jodium betreft. Dat is een wat vreemde zaak.
Uiteindelijk hebben de grote medische bedrijven het dus goed geregeld.
Officieel is iedereen tegen supplementen, behalve als ze er zelf geld mee verdienen.
Onderzoek heeft ondertussen al aangetoond dat het toevoegen van voedingsstoffen in het eten van gevangenen deze gevangenen veel socialer maakt. Je kan je zelfs afvragen of een deel van hun criminele gedrag niet oorspronkelijk voort is gekomen vanuit in feite jarenlang gif eten.
Laat u niet langer bedonderen door uw arts.
Supplementen hebben ook voor u een meerwaarde. Onze voeding is al tientallen jaren steeds slechter aan het worden. Slechter omdat het alleen nog maar om het uiterlijk van de producten gaat. Hoe voedzaam iets is, is voor de verkoop totaal niet interessant. Geen klant die zich afvraagt hoe gezond iets eigenlijk nog is. Behalve al het er op staat... Dan twijfelen we daarover en voorde zekerheid nemen we dat product maar niet. Immers het zegt dat het gezond is, zal wel gelogen zijn.
Gaat u even na... Als ik u een fles gezonde kruidendrank wil verkopen, dan heeft u de nodige vragen over de inhoud. Is het wel gezond, waarom is het gezond en gaat al dat gezonde spul niet reageren op mijn medicijnen?
Maar vanavond rukt u een fles alcohol open waarvan u 100% zeker weet dat het ongezond is. Toch laat u dat niet tegenhouden. Geen enkele terughoudendheid vanwege eventuele problemen die er door ontstaan. Of werkt dat bij u niet zo? Ik denk dat als u eerlijk bent, u moet toegeven dat het bij u ook zo werkt.
Maar we gaan de proef op de som nemen!
Ik ga u enkele gezonde producten aanbevelen... Wat gaat u nu doen?

1. Kopen, want dit is inderdaad een goede zaak
2. Snel weg hier, want ik ga door de mand vallen
3. Inderdaad Tom, het werkt ook zo voor mij, ik heb de volgende vragen...

 
 
Als u een prachtige versterking van uw lichaam zoekt, kijkt u dan hier http://www.eetgezonder.com (Intra)
Als u last heeft van vermoeidheid en depressie, kijkt u dan hier

Tom Lassing


Vet eten en toch afvallen

Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: afvallensuikervet
Al sinds de jaren zestig is ons door de overheid voorgehouden dat we minder vet moesten gaan eten. Vet was slecht en suiker was prima.
Achteraf gezien is duidelijk geworden dat het tegendeel waar was.
Vet is goed en suiker is verslavend en net zo slecht als andere verslavende stoffen zoals tabak en alcohol.
We zijn gemiddeld genomen dikker dan ooit en nog niet eerder waren onze cellen zo vervuild met lichaamsvreemde chemische stoffen.
We zijn de laatste 50 jaar allemaal verslaafd aan zoet geraakt en met deze verslaving kwam ook de vetzucht.

Het klinkt daarom logisch dat je vet liever niet eet.
Maar het probleem is dus achteraf bezien niet het vet. Het probleem is suiker en de vetvervangers.
Margarines en halvarines bevatten toegevoegde stoffen om zuurstof uit het product te houden. Het blijft daardoor langer houdbaar en gaat niet stinken.
Maar... diezelfde stoffen zorgen er ook voor dat je lichaamscellen een tekort aan zuurstof krijgen en slecht gaan functioneren. Aan het eind van het verhaal ontstaan er hierdoor veel sneller ernstige kankers. De enorme toename van kanker is hiermee duidelijk geworden.
Maar oude opvattingen zijn hardnekkig.
En daarnaast is er het enorme commerciële belang van grote multinationals. Multinationals die mee mogen schrijven aan de wetgeving die voor hen moet gelden.
De overheid is daarom in haar opvattingen zo wendbaar als een volgeladen mammoettanker.
Recent echter zijn er eindelijk toch enkele (voor de overheid) grote stappen gemaakt. De bevestiging is er eindelijk officieel gekomen dat we te veel suiker eten. Maar ook is nu gesteld dat alcohol in feite suiker voor ons lichaam is en dus om die reden (ook) slecht.
Het wordt ons zelfs voorzichtig al aangeraden minder (bewerkt) vlees te eten. Men is echter heel voorzichtig. Immers mag de industrie niet kapot gemaakt worden, maar vooral bewerkt vlees is enorm slecht. Er zitten veel chemische toevoegingen in en vooral die toevoegingen doen kankers ontstaan.
We krijgen voorlopig nog niet te horen dat we er van moeten afblijven. Daarvoor zijn de economische belangen te groot. Een goed verstaander begrijpt echter dat veel bewerkt vlees in feite gewoon gif voor je lichaam is.
En niet alleen om de toevoegingen. Vaak zit er gewoon niet in het pak van wat er op het etiket staat. De vleesindustrie is misdadig corrupt. De paar uitgekomen schandalen zijn het topje van de ijsberg. Men grijpt vanuit de overheid maar mondjesmaat in, want economische belangen wegen zwaarder dan uw gezondheid.

Wilt u gezond afvallen of gezonder eten? Leest u dan het door mij geschreven Eboek over een gezonde afval methode. Ik stuur het u graag gratis toe!
www.afslankenonline.com


Simpele dieetingrepen kunnen snel effect hebben

Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: dieetcalorieafvallenolijfolienoten
"Simpele dieetingrepen kunnen veel effect hebben, en snel. Maar dan moet de focus af van calorieën tellen om af te vallen en meer naar wat mensen wél moeten eten (zoals olijfolie, noten en vette vis-JvK)"
Dit citaat is tot mijn verrassing afkomstig uit het blad Medisch Contact.
  

Eindelijk lijken ook de ogen bij de reguliere artsen open te gaan.

De Britse cardioloog Malhotra durft het zelfs aan om bij zijn collega's op te roepen niet langer de nadruk te leggen op het beperken van de caloriën. Hij wil een nadruk op gezonde voeding.
Jaap Seidell van de VU in Amsterdam durfde daarop zelfs nog verder te gaan.
Jaap geeft aan dat het Mediterrane voedingspatroon gezond is voor ons allemaal. Helaas doen Nederlandse artsen eigenlijk niets met die kennis. Het wordt in ieder geval niet via de artsen aan de patiënten doorgegeven.
Artsen in Nederland en België pakken klachten aan met pillen en poeders, niet met adviezen over gezonder eten.
Artsen kennen de voedingsbrief die bij de Standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap zit nagenoeg niet.
Dit genootschap is het officieel eens met het feit dat gezonde voeding de basis is, maar artsen kennen het stuk niet en passen het dus ook niet  toe.
Voeding is (in Nederland) meer het terrein van de overheid geweest en de overheid was de laatste veertig jaar anti vet. Een rampzalig slecht beleid en artsen stonden niet op om hier een tegenstem op te laten horen.
Alleen netwerkmarketing (voedingssupplementen) en biologische kwekers lieten een tegenstem horen en die werden door de artsenorganisaties vervolgens als kwakzalvers uitgemaakt en weggehoond.
Nu blijken die alternatievelingen in de basis veel dichter bij het gelijk te hebben gezeten dan de geleerde artsen.
Hun opstelling is een schande voor het vak geweest. (En ze is het eigenlijk nog tot op de dag van vandaag)
Slechts een enkele arts durft af te wijken en steevast ligt deze arts er dan in feite bij de rest uit.
De overheid komt nu met een nieuw voedingsbeleid. Ze zal eindelijk minder op vet inzetten. Misschien dat de artsen dan ook eindelijk hun vak echt durven uit te voeren?
(In feite is de artsen overkomen wat de beursanalisten eind jaren negentig overkwam. Die beursanalisten lieten zich ook inpakken door het grote geld en de grote bek van, in hun geval, machtige banken. Ze verloochenden hun vak en uiteindelijk is dat ze niet goed bekomen. Het wordt tijd dat artsen ook zelf weer gaan nadenken en de tijd ook nemen om zelf onderzoek te doen. Ze zijn te veel pillenschuivers geworden omdat daar het meeste in verdiend kon worden. Ze hebben zich laten inpakken door de machtige big pharma ondernemingen. Dat heeft Big Pharma heel slim gedaan, door gratis opleidingen en mooie bonussen.)


Beter eten, minder geweld

Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: etengezondsupplementmineralen
Ik las dit: Het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie gaat volgend jaar gedetineerden in zeven gevangenissen voedingssupplementen geven. In de verwachting zo het aantal geweldsincidenten terug te dringen. Dat is een unicum in de wereld.
Onderzoek heeft eerder uitgewezen dat gevangenen die via supplementen extra vetzuren, vitamines en mineralen tot zich nemen minder agressief gedrag vertonen. ‘Wij maken als eerste land de stap van laboratorium naar praktijk’, zegt Ap Zaalberg van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie in de Volkskrant.
Hoe lang zeg ik dat al? Ik durf te stellen dat veel kinderen met rugzakjes het rugzakje kwijtraken als ze beter te eten krijgen. Hoe lang laten we ons nog vergiftingen door de voedselindustrie en supermarkten? Hoe lang laten we artsen grijpen naar dure medicijnen en laten we dus in feite kinderen drogeren terwijl ze tegelijkertijd letterlijk gif eten.
Met genoeg medicijnen kan je alles onderdrukken, maar met goed voedsel is al veel van de gedragsmedicatie niet meer nodig.
Helaas gaat het niet van vandaag op morgen. Maar de kinderen zijn ook niet in 24 uur vergiftigd. We zijn al tientallen jaren met de vergiftiging bezig. Het begon ooit grootschalig met het toedienen van DES. Daarna werd het voedselbeleid zo ingezet dat er veel en goedkoop voedsel moest zijn. Kwaliteit deed er niet zo toe. Nu, dat beleid begint zich nu te wreken.
Overigens was er DIRECT een Belgische voedingsdeskundige die aangaf dat het eten van voedingssupplementen geen enkele zin heeft. (Alle onderzoek in Nederland ten spijt)
De grote vraag is waar hij dat idee vandaan haalt. Het onderzoek in Nederland wees overduidelijk aan dat het WEL degelijk zin heeft en dat niet alleen je gezondheid maar ook je gedrag bepaald wordt door je voeding.
De voedindgsindustrie is om meerdere redenen echter fel gekant tegen supplementen. De voedings'deskundige' is slechts spreekbuis voor een industrie die ons in feite degelijks gif voorzet. Daar mag je als consument vooral niet zelf iets tegen doen. Immers heeft de 'deskundige' zelf dan straks ook geen emplooi meer.
Laat u niet langer voorliegen door de gevestigde orde die ons de laatste veertig jaar ziek heeft gemaakt! Het zijn kwakzalvers gebleken, want niet alleen hebben we meer welvaartsziektes als ooit tevoren, maar ook hebben ze nog altijd geen enkel structureel antwoord op die problemen, terwijl de oplossing zo simpel is. Het is namelijk gezonder eten en het nemen van supplementen daar waar je voeding tekort blijft schieten.

Kijk op www.afslankenonline.com, www.gezondheidstart.nl en op www.eerlijkvoedsel.com voor meer gratis informatie over gezonder en bewuster eten en leven.


Overgewicht en toch tekort aan voedingsstoffen

Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: overgewichtvetsuiker
Te dik zijn je eigen schuld... Ja en nee. Het 'ja' deel heeft te maken met het feit dat het vrijwel nooit zo is dat het nodig is om te dik te zijn. Wie nog eet zoals we dat 50 jaar geleden deden, die is waarschijnlijk ook net zo zwaar als dat mensen 50 jaar geleden waren.
Feit is echter dat we gemiddeld heel veel zwaarder zijn dan 50 jaar geleden.
We eten in ons dagelijkse dieet ontzettend veel meer suiker en ook veel meer vlees.
Vanaf de jaren zeventig leerden we dat ze op de vetten moesten letten, maar dat bleek een leugen. Vet is niet zo slecht, suiker is vooral de boosdoener.
Maar waarom doen we dat onszelf toch aan? We weten toch onderhand wel dat te veel eten en veel suiker eten en drinken slecht voor ons is?
Feit is dat we het wel weten, maar daar waar we ons realiseren dat we verslaafd kunnen raken aan alcohol en tabak, maar wat we amper weten is dat suiker net zo verslavend is.
En die verslaving wordt gekoesterd door de voedselindustrie.
Alle producenten van geprepareerd voedsel weten donders goed dat suiker voedsel lekkerder maakt. Iedereen wil meer verkopen en dus wordt er werkelijk overal suiker toegevoegd. En iedere producent gebruikt een relatief klein beetje van alle suiker die we in totaal binnen krijgen. Ondertussen krijgen we dagelijks meer dan 10x zo veel suiker binnen dan in feite goed voor ons is.
Suiker zou net als alcohol en tabak verboden moeten worden. Misschien is een betere vergelijking... net als hard drugs verboden moeten worden.
Het feit dat we tegenwoordig bijna allemaal te dik zijn, heeft een geschiedenis. Er zit een lange termijn visie van enkele groot industriëlen en politici achter. Die lange termijn visie kan u wel eens verrassen. Kijkt u hier naar de  geschiedenis van onze verslaving aan suiker.

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/44450267" width="500" height="281" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe> <p><a href="https://vimeo.com/44450267">The Men Who Made Us Fat (Episode 1 of 3)</a> from <a href="https://vimeo.com/raudnetervis">Raudne Tervis</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

The Men Who Made Us Fat (Episode 1 of 3) from Raudne Tervis on Vimeo.


Voedsel of vulmiddel

Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: voedingvleessupermarkt
Is uw voedsel dat u in de supermarkt koopt gezond? Neen, dat is het in de meeste gevallen niet. Vooral het verpakte en geprepareerde voedsel in de westerse wereld is bovenal vulmiddel. En we consumeren er enorme hoeveelheden van.

We eten ook heel veel vlees. De beesten waar het de spieren van waren, hebben weinig inspanning hoeven te leveren, want veel inspanning maakt het vlees minder geschikt (taai). De beesten krijgen dus middelen toegediend die ze rustig maken en rustig houden. Dat is goed voor de kwaliteit, lees de malsheid, van het vlees.
Maar wat denkt u dat die gegeven middelen vervolgens bij ons doen? Immers zit het uiteindelijk ook in het vlees dat we eten.
We  worden er ook rustig en slaafs van. Misschien dat daarom verhoudingsgewijs veel demonstratieve kracht komt vanuit de hoek waar men geen vlees eet. Vegetariërs worden nog echt boos van de oneerlijke zaken die ze zien. Wie vlees eet, kent misschien wel agressie, maar die aggressie gaat nergens over. In feite is dat slechts een gedragsprobleem. Heb je ook weer middeltjes voor en zo wordt je daarna ook nog eens rechtstreeks vergiftigd door de medicijnen industrie.
Waarom worden we niet boos over het feit dat we vergif inademen en eten en drinken?
Zou het kunnen zijn omdat we in feite onbewust via onder andere ons vlees eten gedrogeerd worden?
Wilt u overigens afvallen, dan heb ik twee prachtige producten voor u. Het gratis eboek op www.afslankenonline.com en een uitdaging die echt in meerdere opzichten interessant is: http://nuafslanken.myvi.net
Het is een goed moment om de stap naar een gezonder leven te zetten.
Al die kilo's te veel kosten u uiteindeljk maanden tot wel jaren van uw leven.


Volgende
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu